Zvučna kupka

Pozivam vas na prvu zvučnu kupku u 2024. Naglasak na ovoj zvučnoj kupki, bit će na stanju bivanja.

Zvuk tradicionalnih instrumenata poput tibetanskih zdjela, gonga, omogućava nam da prijeđemo iz simpatičkog dijela živčanog sustava u parasimpatički dio živčanog sustava. To pokreće više procesa u tijelu. Umiruje naše misli, disanje, regulira srčani ritam i stvara prostor za prirodnu koherenciju između srca i mozga. Tada imamo pristup kreativnosti, to je trenutak u kojem možemo kreirati novu stvarnost. 

Zvuk ne putuje samo kroz naše uši do mozga. On prolazi kroz kožu, tkivo, kosti i vodu u našem tijelu, sve do samih stanica. Aktivira ih i nježno podsjeća na njihovu primarnu vibraciju, na prirodni impuls tijela da bude i osjeća se dobro. Kroz ovaj proces, pomažemo svojem živčanom sustavu da otpusti ono što više ne mora držati. To ga čini otpornijim na podržaje, širi naš kapacitet i podsjeća nas kako to izgleda kad imamo protočan sustav.

Utjecaj zvuka i prirodnih harmonika na tijelo su dobro dokumentirani kroz godine studija i danas se sve više koriste u procesu osobnog razvoja, od fizikalne terapije, psihoterapije i srodnih disciplina. 

Dobrodošli!

O meni: 

Bavim se koherentom tjelesnom psihoterapijom i zvukoterapijom. Završio sam terapeutski trening u Centru Snaga namjere, više edukacija iz područja zvukoterapije, praktičar sam Peter Hess zvučne masaže, istražujem zvuk kao metodu rada s traumom te povezanost zvuka i svete geometrije.

Datum

14. travanj 2024., u 19:30

Lokacija

Centar Snaga namjere, Račićeva 5/1

Cijena

30 EUR

Prijava

Često postavljana pitanja

Zvučna kupka je sviranje zvukoterapijskih instrumenata u terapijsku ili opuštajuću svrhu.

Meditacija i zvučna kupka, zvučna meditacija ili meditativna kupka, su spoj vođene meditacije i zvučne kupke. Ovo je oblik zvučne kupke koji se spontano razvija. Uz pomoć zvuka i slika, s lakoćom vodimo svoju svijest i stvaramo nove veze između moždanih polutki. Ovo je nježan način na koji otvaramo vrata svojoj kreativnosti, intuiciji i mudrosti.

Najčešće se koristi u svrhu dubokog opuštanja, možete dobiti razne uvide ili samo dobar osjećaj sebe i unutarnjeg sklada koji ugrađujemo u tijelo.

Princip djelovanja se bazira na zakonu rezonance. Najjednostavnije rečeno, prilikom ozvučivanje instrumenata koji imaju izraženu i postojanu vibracijsku komponentu, naš živčani sustav se počne usklađivati i funkcionirati na skladniji način.

Sjajno pitanje. Zvuk korišten na ovakav način, aktivira naš parasimpatički živčani sustav koji je odgovoran za opuštanje i probavu. U osnovi, uštimava nas. Također, podiže razinu dušikovog oksida (NO) u krvi, oksidira stanice, potiče protok, može smanjiti upale i bolove.

Načelno ne, ali i to je nekad moguće. Već sam naveo da zvuk potiče protok. Ako postoji negdje blok u tijelu, (emocionalni, fizički), nešto što nismo spremni otpustiti ili smo u nekom procesu, može se javiti naboj koji se manifestira kao napetost ili ponekad bol. Vrlo je mala vjerojatnost da imate takve nuspojave, ali ako vam se dogodi, svakako se javite prije nego odete s kupke. Možemo to riješiti.

Sebe. Dobru volju. 

Sve što trebate napraviti je ništa. Nekad je to teže reći nego učiniti. Tijekom kupke ležimo u ugodnom položaju i prepustimo se zvukovima. Ovo je ugodno i podržavajuće iskustvo. Ako vas bilo što zanima ili niste sigurni je li to za vas, javite mi se direktno.

Ne mora. Ja nekad dam temu prema onome što trenutno osjećam. To mi daje veću težinu. Vi možete i ne morate postaviti namjeru za sebe, ovisno o tome što želite dobiti od tog iskustva.

Zvučna kupka nije lijek protiv svega, ne rješava kredite, bolesti i sl. To je podržavajuće iskustvo čije dobrobiti ponajviše ovise o vašoj svjesnosti.

Događaji u pripremi

Predavanje

Anksioznost | 12/2023

Zvučna kupka

Siječanj 2024.